Over ons

Hallo, ik ben Muthnna, Registertherapeut (BCZ® registertherapeut is een beschermde titel in Nederland) en Registercounsellor (Registercounsellor ABvC® is ook een beschermde titel in Nederland). Ik ben geboren in 1970. Voor specifieke redenen, mijn interesse in de mens, wie is hij, de pijn van de mens en psychologie begon toen ik 15 jaar oud was. Ik begon toen met het opmerken, waarnemen en studeren van het menselijk gedrag.

Ik geloof dat de mens vol zit met creatieve en positieve energie. Maar omdat hij tijdens moeilijke situaties of moeilijke perioden van zijn leven een “verkeerde benadering” gebruikte, belande hij nu in lijdensweg of de weg van pijn. Waarom hij een verkeerde benadering gebruikte, was wegens het feit dat hij zijn ware zelf toen niet kende (weinig contact of inzicht in zichzelf had) en daarom de aard van de gebeurtenis (of de realiteit van zijn moeilijke periode) niet kon zien. Daarom had hij toen verkeerde relatie met zijn gedachten en gevoelens.

Die gedachten en gevoelens waren heel sterk. Zo sterk dat ze een gedeelte van zijn persoonlijkheid geworden. Daarom worden alle nieuwe gebeurtenissen en informaties door deze deel van zijn persoonlijkheid gefilterd, gekleurd of geïnterpreteerd

Die gevoelens en gedachten zijn de echte oorzaak van zijn probleem dat hij nu ervaart. De hulp van een deskundige kan in dit geval het inzicht in het probleem en in zichzelf terug brengen.

In de loop van mijn leven zag ik veel tegenslagen en ellende. Ik heb ze allemaal overleefd. Daarom voelde ik me na elke tegenslag sterker en meer tevreden. Ik heb daardoor veel geheimen ontdekt en veel overlevingstechnieken geleerd. Ik voel dat het mijn morele en menselijke plicht is om die kennis en ervaring met mijn medemens te delen en hem te helpen, terwijl ik blijf leren van zijn ervaringen en kennis.

Oorspronkelijk kreeg ik mijn M.Sc. (Master of Science in Engineering) diploma uit de Technische Universiteit in Delft. Ik heb daarna in PHILIPS aantal jaren gewerkt. Tijdens die periode lieten de mensen me weten dat ik veel van hun problemen kan oplossen en dat ik veel voor hen kan betekenen. Ze zeggen dat ik op een heel diep niveau  met de hulpbehoevende contact kan maken, waardoor een  inzicht en echte verandering ontstaat. Inmiddels (voor specifieke redenen) werd mijn passie en liefde voor counseling en psychotherapie steeds groter. Daarom besloot ik een erkende professionele psychische counseling opleiding en daarna een psychische therapeut opleiding te volgen (in totaal 5 jaar studie).

Gedurende de jaren (voor en na mijn studie) heb ik me ook verdiept in verschillende therapiescholen en vooral angst en Obsessieve Compulsieve Therapieën  (zie theorieën en modellen hier) om mijn kennis te onderbouwen en te verruimen.

Ik ben nu lid van de ABvC (Algemene Beroepsvereniging voor counselling) en sta ingeschreven als Registercounsellor. De ABvC bewaakt de kwaliteit en de geheimhoudingsplicht van haar counselors. Ik ben ook als Registertherapeut bij de RBCZ geregistreerd (RBCZ certificeert en registreert artsen en therapeuten op Hbo-niveau in de complementaire zorg). Omdat ik als Registercounsellor en Registertherapeut bij de AbvC en bij RBCZ ben geregistreerd, vergoeden verschillende zorgverzekeraars mijn diensten.

Ik heb een complete serie therapie films in youtube kanaal gemaakt speciaal voor mensen met OCD. Duizenden mensen benutten van die therapie films en helpen anderen te benutten.Klik hier om mijn YouTube kanaal te bekijken

Hallo Ik ben Rana Shafik Attar. Ik ben een therapeut gespecialiseerd in ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en de Integratieve behandelmethode van Muthnna Attar. Ik heb meer dan 11 jaar ervaring in de behandeling van OCD.

abvc-logo
De ABvC bewaakt de kwaliteit en de geheimhoudingsplicht van haar counselors

De RBCZ certificeert en registreert artsen en therapeuten op Hbo-niveau in de complementaire zorg.