spirituele therapie

Spirituele therapie is een oude en wijze methode gebaseerd op het begrip dat alle psychische problemen die de mens overkomen, komen wegens het steeds weg te blijven van de ware zelf (De bron, de eenheid, De Ene). Dus de huidige taak van de mens om weer contact te maken met zijn Bron.

In het begin (voor de geboorte) was er geen bewuste en onderbewuste. Er was alleen maar een ding dit is het “bewuste”. Na de geboorte, hoe ver de mens van zijn bron is, hoe meer zal zijn herkenning voor de wereld fragmenteren naar bewuste en onderbewuste. Het onderbewuste wordt gecreëerd omdat de mens de pijn van veel moeilijkheden in zijn leven niet kan verdragen. Dus hij gaat de pijn van het bewuste naar het onderbewuste verplaatsen.

De spirituele therapie is een weg tot helende ontwikkeling en bewustwording, wat leidt tot transformatie van, en groeiprocessen in jezelf. Dat zal ook dienstbaar zijn aan het contact met anderen.
Dit helende werk richt zich op de verschillende bewustzijnslagen (niveaus) van het menselijke bestaan: fysiek,emotioneel, mentaal, relationeel (hoe ben je verbonden met mensen en de wereld om je heen) en spiritueel. Regelmatig zijn deze verschillende bewustzijnslagen niet in harmonie met elkaar. het ontbreekt nogal eens aan innerlijke communicatie tussen de verschillende lagen/gebieden. Bijv.: hoofd en hart geven verschillende boodschappen af en dat leidt tot onzekerheid en het innerlijk uit balans zijn. Hierdoor kan een gebrek aan gezondheid en zelfs ziekte ontstaan. Ook in je relatie met anderen en in je werk kan zo’n disbalans verstorend werken.

Door weer contact te herstellen met de bron (de eenheid) kan een meer volledig geïntegreerde ervaring ontstaan van je eigen kern, je “zelf ”, je essentie. Reageren van uit jouw essentie, je ziel, zal je een gevoel geven van authenticiteit, van vrijheid en harmonie.
Deze balans is uniek voor iedere persoon en kan door de tijd heen veranderen.
Het lijkt op mindfulness, maar gaat dieper in het doorleven van wat zich aandient in het hart en de geest, met een afstemming op de Bron van leven, de Ene.