Counseling

Wat is Counseling?

Counseling is een vorm van psychische hulpverlening voor mensen met een gezonde stabiele basis die tijdelijk hulp nodig hebben. Counseling biedt ondersteuning bij ongewenste, pijnlijke, ongemakkelijke of moeilijke situaties in een mensenleven. Deze situaties kunnen klachten geven als vermoeidheid, weinig energie, lusteloosheid, hoofdpijn, spanningsklachten of een ontevreden gevoel.
Persoonlijke counseling kan helpen de balans terug te vinden en klachten te verminderen.  Hierbij wordt uitgegaan van wat er nu goed gaat en van uw aanwezige vaardigheden en kwaliteiten. Uitgangspunt is het principe dat u zelf in staat bent om eigen oplossingen te vinden om uw doel te bereiken. Door het gebruik van specifieke gesprekstechnieken en/of interventies/oefeningen wordt u uitgenodigd deze (persoonlijke) oplossing te vinden (voor meer uitleg over mijn integratieve benadering lees hier).
Als counselor bied ik een veilige en respectvolle omgeving waarbinnen dit mogelijk wordt en heb ik een begeleidende en ondersteunende rol. Elk traject is maatwerk, dus alles gebeurt uiteraard in overleg.