Werkwijze

Mijn Counseling werkwijze heeft drie fasen:

I.   Fase 1: Dit is de onderzoek en verkenning fase. Ik heb gemerkt dat mensen tijdens problemen sterk zijn geneigd, eerst en voor alles, een oplossing te bedenken. Helaas veel problemen zijn symptomen van een dieper probleem die de echte oorzaak is. Daarom zal een snelle oplossing voor het probleem alleen het symptoom en niet de echte oorzaak verhelpen. Na een tijdje zal het oorspronkelijke probleem zich een in andere vorm of symptoom manifesteren.

Daarom probeer ik samen met de cliënt de echte/diepe oorzaak die achter de symptomen/klachten zit te ontdekken. Tijdens deze onderzoek fase zal de cliënt zelf veel inzicht krijgen in zijn probleem. Dit is op zich al de helft van de oplossing.

II.   Fase 2: dit is de realistische doelstellingen fase. In deze fase zal de cliënt (samen met de counselor) zijn doelstellingen bepalen.

III.   Fase 3: Het realiseren van de doelstellingen die in fase 2 werden bepaald.

In alle drie fasen staat de cliënt centraal. Omdat ik een integratieve benadering(Lees meer) gebruik, worden elementen van de volgende therapieën of modellen gebruikt:

 1.     ACT (Acceptatie en Commitment Therapie)
 2.     Four Steps Methode Dr. Jeffrey schwartz
 3.     Inference Based Approach (IBA)
 4.     Meta cognitieve en Cognitieve Gedragstherapie
 5.     Humanistische benadering van Carl Rogers
 6.     Spirituele therapie
 7.     Mindfulness
 8.     Metafoor Therapie
 9.     Creatief visualiseren en ontspannen
 10.     Hypnotherapie en regressie analyse
 11.     Maslow Piramide
 12.     NVC (Nonviolent Communication) model